Menu
Professionalisering aanbod

Professi­o­na­li­se­rings­aanbod Maakotheek

De rol van de leerkracht is bij het toepassen van Wetenschap & Technologie (W&T) en Onderzoekend en Ontwerpend Leren (OOL) cruciaal. Hoe meer vertrouwen en competenties een leerkracht heeft, des te makkelijker en leuker wordt het om deze didactiek in de klas toe te passen. Echter, hoe start je hiermee als school? Hoe pak je dit aan met je team? En hoe breng je W&T en OOL naar een hoger plan?

Samen met het Wetenschapsknooppunt TU Delft (WKD) ontwikkelt Maakotheek diverse trainingen rondom W&T en OOL. Hierbij bundelen krachten waarbij Maakotheek, mede namens het WKD, de trainingen uitvoert.

Klik op een van de onderdelen uit ons aanbod om direct naar de gedetailleerde beschrijving te gaan:
Lessen maakbox maakotheek

Verdiepingscursus

‘W&T implementeren op school’ (bovenschools, in company)
Icoontje Klembord

Teamtraining

W&T en OOL (schoolteams)
Video maakbox maakotheek

Webinar-reeks

‘Duurzaam implementeren van W&T en OOL’ (gratis)

Partnership TU Delft en Maakotheek

In de ontwikkeling en uitvoering van het professionaliseringsaanbod op het gebied van OOL en W&T werkt Maakotheek nauw samen met onze kennispartner Wetenschapsknooppunt TU Delft (WKD). Bij beide partijen staat de didactiek van Onderzoekend en Ontwerpend Leren (OOL) centraal. Met de versterkte samenwerking hebben we nog meer kennis en expertise in huis om met het scholenveld te delen. Maakotheek ondersteunt de veranderingstrajecten en implementatie op scholen en concentreert zich op professionalisering waar de TU Delft samen met scholen via onderzoek en innovatie zorgt voor een onderbouwde, krachtige OOL-didactiek.