Menu

Onze werkwijze

We snappen dat je benieuwd bent naar hoe wij werken. Bij ons ontvang je namelijk niet alleen materialen, lesbrieven en (online) uitleg in de vorm van Maakboxen, wij ondersteunen ook de implementatie van de W&T lessen uit deze Maakboxen. Hoe wij dat doen? We gaan langs verschillende stappen: van een kennismaking met de school tot een plan op maat, waarna de school aan de slag gaat met de Maakboxen. Uiteraard met de juiste begeleiding van ons en met evaluatiemomenten. Op deze manier worden leerkrachten opgeleid om alle benodigde kennis en vaardigheden op te doen binnen en in verbinding met het curriculum van de school.
  1. Kennismaking

   We starten onze samenwerking altijd met een kennismaking. We komen graag naar de school toe, maar een digitale afspraak is natuurlijk ook mogelijk. We bespreken dan de wensen en de doelstelling van de school.
  2. Plan op maat

   Samen met de schooladviseur maken we een plan dat helemaal past bij de doelstelling en werkwijze van de school. Probeer eerst een Maakbox uit of we organiseren een kick-off training.
  3. Maakboxen & lessen

   De Maakboxen worden verhuurd van vakantie tot vakantie en hebben steeds een ander didactisch doel en technologisch middel. Er zijn voldoende verschillende Maakboxen om een 3‑jarige doorlopende leerlijn te kunnen aanbieden.
  4. Instructievideo’s en begeleiding

   Vanaf de kennismaking, tijdens de opstartfase, maar ook voor ervaren gebruikers, staan de schooladviseurs en de helpdesk paraat om te helpen. Verder is er voor leerkrachten een online platform met instructievideo's en achtergrondinformatie over de theorie.
  5. Evaluatie

   Periodiek plannen we een (virtueel) gesprek in met de directeur of de W&T-coördinator. We bespreken dan de vragen die in het team leven en passen het plan desgewenst aan. Extra scholing of intensieve begeleiding behoren tot de mogelijkheden.

Wil je een handig overzicht van ons aanbod ontvangen? Vraag dan onze brochure aan!