Webinar:
"Met W&T en OOL de lesopbrengst verhogen"
6 november 2023 om 15:30
Incl. gratis schema met voorbeeld vragen
Tijdens ons gratis webinar op maandag 6 november vertellen wij je graag meer over hoe je met kleine aanpassingen een hogere lesopbrengst behaalt. De rol van de leerkracht is hierbij cruciaal, zowel in het creëren van een contextrijke leeromgeving, als in het begeleiden van de leerlingen gedurende het proces. In dit webinar worden diverse tips en suggesties gegeven die hierbij een positieve bijdrage hebben.

Na afloop van het webinar krijg je als deelnemer een schema met soorten vragen per fase van het OOL proces toegestuurd. Middels deze handreiking helpen we je school om de opgedane kennis direct te implementeren.

In dit webinar kom je meer te weten over:

  • Hoe je van leerkracht-gestuurd naar leerling-gestuurd kunt werken
  • Hoe je in plaats van antwoorden te geven, wedervragen kunt stellen
  • Hoe je een contextrijke leeromgeving kunt creëren
  • Hoe je vaardigheidsdoelen inzichtelijk maakt
  • Hoe je concreet aan houdingsdoelen kunt werken
Het webinar duurt 60 minuten. Na afloop is er nog de mogelijkheid om aanvullende vragen te stellen.

De presentatie is in handen van:

Suzanne Algra heeft veel ervaring met Wetenschap & Technologie in het onderwijs. Zij is gespecialiseerd in het toepassen van W&T-onderwijs en heeft veel scholen met succes geholpen bij met het implementeren hiervan. Zij wil haar kennis nu graag met je delen aan de hand van dit webinar.
Fleur le Noble heeft 23 jaar als leerkracht voor de klas gestaan. Zij werkte op een Jenaplanschool en later op een Daltonschool. Haar expertise ligt bij thematisch werken en digitale geletterdheid. In 2018 rondde zij een post-HBO opleiding 'Onderwijs en Morderne Media' af aan de Leidsche Hoge school. Sinds september 2020 werkt Fleur als Schooladviseur bij Maakotheek.
Saskia Bravenboer is onze onderwijskundige en houdt zich bezig met het ontwikkelen van de lessen voor in de Maakbox. Zij heeft de Academische Pabo gestudeerd aan de Marnix Academie en heeft haar master Onderwijskunde behaald aan de Universiteit van Utrecht. Naast haar werkzaamheden voor Maakotheek staat zij zelf ook nog voor de klas (groep 7), want ervaring in het onderwijs vindt zij belangrijk!