Menu

Robotiseer je wereld

primair onderwijs (groep 1 en 2)

primair onderwijs (groep 3 t/m 8)

De leerlingen ontdekken wat de Ozobot allemaal kan en sturen de Ozobot op pad aan de hand van opdrachten. De middenbouw laat de Ozobot rekenen (bussommen). De bovenbouw ontwerpt de stad van de toekomst.

Wat zit er in de Maakbox?

lesbrieven

primair onderwijs: lesbrieven kleuters, 4 lessen middenbouw én 4 lessen bovenbouw

apparatuur

Ozobots, stekkerblokken met oplaadstations, bedrukte grondplaten (50 x 70 cm), Ozobot-stiften in vier kleuren, MAB-blokjes.

materiaal

A3- en A4-papier, wegenstickers, kleurcodestickers, crêpetape, karton, schuimblokken, satéprikkers voor gebruik in alle klassen.

videoinstructie

Online videoinstructies van elke les.

Maakbox-Ozobot-03-Onderzoekend-leren-Ozobot-Stiften.png Maakbox-Ozobot-04-Ozobot-route-stickers-Maakotheek.png Maakbox-Ozobot-06-Grid-maak-je-eigen-stadswijk-met-Ozobot-Maakotheek.png Maakbox-Ozobot-07-Ozobotterdam-stad-plattegrond-routes-onderzoekdleren.png

Gemaakt in de klas

Ozobot-Maakotheek-stadswijk-gemaakt-in-de-klas-techniekles-w.jpg

Wat is een Ozobot?

De Ozobot is ’s werelds kleinste programmeerbare robot. Hij heeft sensoren aan de onderkant, waarmee hij kan navigeren over een plattegrond met lijnen. Je kunt hem aansturen door middel van specifieke kleurcodes.

Je huurt een Maakbox van schoolvakantie tot schoolvakantie. Een Maakbox gebruik je met de hele school, alle groepen. Afhankelijk van de grootte van je school bepaal je welk formaat Maakbox (M, L of XL) je nodig hebt.
Bekijk hier welk formaat Maakbox bij jouw school past.
Bestel deze Maakbox voor één periode tussen twee schoolvakanties. Of kies er nog meer Maakboxen bij om verzekerd te zijn van een jaar rond W&T-aanbod. Wij bezorgen de box(en) in overleg en halen deze aan het eind van een periode weer op. Jij en je team krijgen gedurende elke periode dat er een Maakbox op school is ook toegang tot onze online begeleiding.

Tip- & instructievideo's

Instructie: Hoe werkt de Ozobot?
Tip 1: Over onderzoekend leren
Tip 3: Over taakgericht samenwerken

Video's Middenbouw

Les 1: Kennismaken met de Ozobot
Les 2: Robots in de dierentuin
Les 3: Een eigen route ontwikkelen
Les 4: Rekenrobots

Video's Bovenbouw

Les 1: Introductie Ozobot
Les 2: Verken de stad
Les 3: Ontwerp je eigen wijk
Les 4: Bouw je eigen wijk