Ons aanbod aan Maakboxen
Maakboxen bevatten alle ingrediënten voor zorgeloos en inspirerend techniekonderwijs: je vindt er lesbrieven (4 lessen voor elke bouw), alle technische apparatuur die nodig is voor de lessen, voldoende verbruiksmaterialen om met alle leerlingen aan de slag te kunnen en toegang tot online instructievideo’s. Op deze manier wordt het voor de leraar gemakkelijk en haalbaar gemaakt om de leerlingen van uitdagend W&T onderwijs te voorzien. Waarbij tevens aandacht is voor het onderzoekend en ontwerpend leren en de 21e eeuwse vaardigheden, aangezien dit in de lesbrieven wordt verwerkt. Maakboxen (leskisten) kunnen periodiek gehuurd worden door scholen.Er zijn Maakboxen beschikbaar voor groep 1 tot en met 8 van het primair onderwijs. Maakboxen hebben altijd voldoende materiaal voor alle leerlingen, zodat de hele school er gebruik van kan maken. Klik hier om te zien welk formaat het beste bij jouw school past. Voor de leerkracht of docent zijn er video-instructies en is er een helpdesk beschikbaar. Alles-in-één betekent dus ook echt alles-in-één.
Maak je eigen controller
De leerlingen ontwikkelen hun eigen gamecontroller met de Makey Makey en ontdekken hoe een stroomkring werkt.

Duurzame energie
De leerlingen leren energie op te wekken vanuit verschillende energiebronnen en dit te gebruiken voor hun eigen duurzame straat.

Robotiseer je wereld
De leerlingen onderzoeken wat de Ozobot allemaal kan en sturen de Ozobot op pad aan de hand van opdrachten.

De boomhut
De leerlingen leren verschillende constructies/verbindingen, zodat er zonder lijm/plakband een boomhut kan worden gemaakt.

Grote Uitvinders
De leerlingen doen onderzoek naar vliegtuigvleugels, lenzen en microscopen en gebruiken deze kennis in een eigen onderzoek en/of ontwerp.

Optische illusies & spiegels
De leerlingen doen onderzoek naar verschillende optische illusies en de werking van spiegels.

Stop-motion
De leerlingen leren wat een stop-motion film is en de kenmerken hiervan. Hierna ontwerpen zij een eigen stop-motion-film.

Krijg het heen en weer
De leerlingen doen onderzoek naar luchtdruk of overbrenging en ontwerpen een toepassing van een pneumatisch scharnier of automaton.

Supercars
De leerlingen onderzoeken hoe zij auto’s in beweging kunnen brengen en ontwerpen hun eigen supercar.

Kunst & techniek
De leerlingen leren eigen technische kunstwerken te maken net als Alexander Calder en Jean Tinguely deden met balansen en tandwielen.

Klimaat & weer
De leerlingen doen onderzoek naar temperatuur, luchtdruk e.a. en ontwerpen vervolgens een eigen weerbericht (mb) of meetinstrument (bb).

Wearables
De leerlingen ontwerpen een outfit met handige toepassingen voor onze hulpverleners, zij maken gebruik van o.a. ledjes, sensoren en buzzers.

Onderzoeken & ontwerpen in 3D
De leerlingen onderzoeken verschillen tussen 2D/3D en leren over ruimtelijke figuren. Zij maken hun eigen 3D-ontwerp voor de 3D-printer.

Hovercraft
***TIJDELIJK NIET BESCHIKBAAR*** De leerlingen leren in deze lessenserie over (de werking van) de hovercraft.

Informatievaardigheden
De leerlingen maken gebruik van bronnen op het internet om informatie te verzamelen en beoordelen voor een eigen ontwerp.

Magnetisme
Staan wij er wel eens bij stil hoe magneten eigenlijk werken en waar we magnetisme allemaal voor gebuiken?
